Šių metų renginiai

Šv. Valentino dieną bibliotekoje skambėjo meilės eilės

2024 02 19

Vasario 14-osios vakaras Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje buvo labai simboliškas: apie meilę, iš meilės ir su meile. Čia svečiavosi charizmatiškoji kūrėja Ilona Bakšė ir pristatė naujausią savo knygą – meilės eilėraščių rinkinį „Tu niekada nesužinosi“.

Ilonai tai ypatinga knyga, nes į ją sugulė per visą gyvenimą parašytos gražiausios meilės eilės, kurias ji suskirstė į 7 periodus. Autorei apie juos kalbant, visi puikiai suprato ir atpažino save kiekviename etape. Tai tik patvirtino, kaip puikiai rašytojai pavyko išpildyti knygos idėją, kuri užšifruota pavadinime „Tu niekada nesužinosi“ tik todėl, kad jau tai žinai.

Apnuogintų jausmų ir nuoširdaus atvirumo kupini eilėraščiai skaitant jaudino ne tik klausytojus, bet ir pačią autorę, kuri tikrai ne naujokė scenoje.

Vakaro metu meilė skambėjo ne tik Ilonos eilėse, bet ir Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro instrumentinio-vokalinio moterų kolektyvo „Vivace“ balsuose, kuris savo dainomis sveikino autorę ir kartu su būriu gerbėjų, draugų ir artimųjų džiaugėsi naujausiu jos kūriniu.

 

Jurgita Karpenkienė, Kelmės Žemaitės biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos