Šių metų renginiai

Kalėdiniai atvirukai iš krepinio popieriaus

2023 12 15

Gruodžio 8 d. Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėje lankėsi Kelmės „Kražantės“ progimnazijos ketvirtokai (mokytoja Orinta Rimkutė), kur jų laukė susitikimas su Liolių socialinės globos namų gyventoju Gintautu Liaudanskiu bei jį atlydėjusiu užimtumo specialistu Rimu Norkumi.

R. Norkus papasakojo apie socialinės globos namų gyventojų laisvalaikį, hobius bei užimtumą, o G. Liaudanskis – apie savo mėgstamą veiklą ir kūrybą bei krepinio popieriaus panaudojimą kūrybos procese. Kaip jis pats sakė vaikams, sukurti paveikslą nereikia įmantrių ir brangių priemonių, tinka paprastas spalvotas krepinis popierius, kuris susmulkinamas, susukamas į nedidelius rutuliukus ir klijuojamas ant popieriaus. Toks kūrybinis darbas reikalauja daug kantrybės, kruopštumo bei susikaupimo. Sukurtas jau ne vienas toks paveikslas, vienas iš tokių kūrybinių darbų – rašytojos Žemaitės portretas, kuris prieš metus atkeliavo į bibliotekos vaikų erdvę. Portretui sukurti reikėjo Žemaitės atvaizdo, virš devyniolikos tūkstančių krepinio popieriaus rutuliukų, laiko bei kūrybiškumo.

Edukaciniuose užsiėmimuose Gintautas „Kražantės“ progimnazijos ketvirtokams parodė, kaip galima iš paprastos priemonės susikurti gražų kalėdinį atviruką. Ketvirtokų auklėtoja O. Rimkutė pasidžiaugė, kad jos auklėtiniai susipažino su nauja dailės technika. Vaikai suprato, kad gražūs darbeliai reikalauja daug kantrybės, bet pavykęs rezultatas suteikia daug džiaugsmo.

Danguolė Garnienė,
Kelmės Žemaitės biblioteka