2023 metų renginiai

Socialinio darbuotojo vaidmuo visuomenėje

2023 12 08

Kelmės rajono socialinių paslaugų centro darbuotojos – atvejo vadybininkė Violeta Zubreckienė, socialinės darbuotojos, dirbančios su socialinės rizikos šeimomis, Simona Jurgilė, Vitalija Lukoševičienė ir Rima Graisienė – gruodžio 6 d. Užvenčio bibliotekoje susitiko su gyventojais. Jos pristatė atvejo vadybininko ir socialinio darbuotojo atliekamas funkcijas, papasakojo apie savo darbo kasdienybę, iššūkius bei dar iki šių dienų išliekančius stereotipus apie socialinį darbuotoją.

Specialistės su bendruomenės nariais diskutavo apie socialinio darbuotojo darbo svarbą dirbant su socialiai pažeidžiamomis šeimomis ir asmenimis. Jos klausytojus supažindino su atvejo vadybos inicijavimo ir proceso eiga, vaiko teisių pažeidimais, teikiama pagalba siekiant padėti šeimoms, iškilus krizinėms situacijoms.

Viešnios kreipėsi į bendruomenės narius, ragindamos nebūti abejingais galimam vaiko teisių pažeidimui, informuoti įstaigas, vykdančias intervencines ir prevencines priemones, apie vaikų ir paauglių netinkamą elgesį viešosiose vietose.

Regina Karpienė, Užvenčio biblioteka