2023 metų renginiai

„Auksinio proto“ žaidimo finalas

2023 12 08

Kas vienija psichologę, mokytoją, verslo atstovą, statybos inžinierių, finansininkę, ūkininką, draudimo konsultantę ir dar įvairiausią darbą atliekančius žmones, taip pat  pensininką, bedarbį ar namų šeimininkę? Taip, tai „Auksinio proto“ žaidimai, kurie gyvai vyksta visoje Lietuvoje, o Kelmėje juos organizuoja Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka.

2023 metų jubiliejinio dvidešimtojo „Auksinio proto“ rudens–žiemos  žaidime Kelmėje dalyvavo net septynios bendraminčius vienijančios komandos, kurios trylika antradienio vakarų rinkosi bibliotekoje ir stengėsi atsakyti į „Auksinio proto“ komandos pateiktus klausimus. Tie antradienio vakarai, praleisti bibliotekoje – ne tik dalyvavimas žaidime, bet ir smagus susitikimas su draugais, ir naujų žinių įgijimas, ir tobulas laisvalaikio praleidimas.

Dvidešimtojo „Auksinio proto“ žaidimo nugalėtojais pirmą kartą tapo komanda „Samariečiai“ (Tytuvėnų gimnazijos psichologijos mokytoja Rima Pažerauskienė, „Sodros“ vyriausioji specialistė Giedrė Klimašauskaitė-Sakalauskienė, Kelmės „Kredito unijos“ finansininkė Irma Tamošaitienė, Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriaus pirmininkas Saulius Mockus, buhalterinių paslaugų specialistas Egidijus Sinkevičius, ūkininkas Tautvilas Pūtvis, Kelmės rajono savivaldybės Finansų skyriaus vyriausiasis specialistas Martynas Kmita ir jo brolis Ramūnas),  kuri šiame žaidime dalyvauja nuo pat jo atsiradimo pradžios.

Antri šįkart buvo komanda JGG-6 (Jauni-gražūs-genialūs), kurios pagrindą sudaro Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai ir mokytojai, trečią vietą užėmė bičiulių komanda „Jamam“. Pagarbos ir padėkos už dalyvavimą „Auksinio proto“ žaidimuose nusipelno ir kitos komandos: žaidimo senbuvė „Kolegų“ komanda, Kelmės trečiojo amžiaus universiteto lankytojų komanda „TAU“,  Kelmės specialiosios mokyklos darbuotojų komanda „Viltis“ bei tik šiemet susibūrusi draugų kompanija „Tie geresni“.

Nijolė Kančauskienė, Kelmės Žemaitės biblioteka