2023 metų renginiai

Pažintis su pirmosiomis knygelėmis

2023 11 26

Lapkričio 24 dieną Grinių bibliotekos bibliotekininkė Edita Laurinavičienė lankėsi Pakražančio gimnazijos ikimokyklinio (mokytoja Jūratė Kačinskienė) ir priešmokyklinio (mokytoja Danutė Levickienė) ugdymo grupėse ir mažiesiems ugdytiniams pravedė literatūros valandėlę „Mano pirmosios knygelės“. Bibliotekininkė pakvietė mažuosius pasinerti į smagią knygų kelionę – susipažinti su įvairių formų knygelėmis, pasiklausyti garsinių knygelių, pavartyti mažiausią ir didžiausią bibliotekoje esančias knygas.

Didžiulį įspūdį vaikams paliko knyga „Stebuklingas miškas“, kurios viduje slėpėsi 13 atskirų pasakų ir pasakėčių knygelių, bei daugkartinio spalvinimo knygelė „Nojaus laivas“ su vandens rašikliu. Mažieji stebėjosi, kad galima spalvinti be dažų ir pieštukų – tereikia į rašiklį įpilti vandens ir piešti. Kiekvienas spalvindamas stebuklingą knygelę norėjo surasti paslėptus gyvūnėlius: drambliuką, žirafą, flamingą ar delfiną, tačiau reikėdavo palaukti, kol puslapiai išdžiūdavo, ir vėl galėdavo juos spalvinti.

Pirmoji pažintis su knyga vaikui labai svarbi – tai nuostabus būdas pažinti pasaulį bei save, lavinti vaizduotę, praturtinti kalbos žodyną. Suaugusiųjų užduotis yra padėti atrasti įdomią, aktualią vaikui knygą, kurią jis pats norėtų (pa)skaityti.

Edita Laurinavičienė, Grinių biblioteka
Kristinos Abrutienės nuotraukos