2023 metų renginiai

Įgyvendintas projektas „Animacija - vaikų kūrybiškumui“

2023 11 10

Įgyvendinant projektą „Animacija - vaikų kūrybiškumui“, bibliotekoje įkurta mobili animacijos studija, kurioje projekto metu organizuotose animacijos edukacijose dalyvavo net 171 lankytojas. Edukacijų dalyviai iš Kelmės „Kražantės“ progimnazijos, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos, lopšelio-darželio „Kūlverstukas“, Kražių Ž. Liauksmino gimnazijos, taip Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Vaiguvos V. Šimkaus skyriaus, Tytuvėnų gimnazijos bei Raseinių rajono Paupio kaimų bendruomenės (paskutinėse trijose vietovėse animacijos studija lankėsi vietose)  ne tik sužinojo animacijos istoriją ar jos rūšis, pamatė pirmuosius animacinius filmukus ar jų ištraukas, bet ir patys „Stop motion“ programoje sukūrė 36 animacijas pagal įvairių autorių (kraštietės A. Miltenienės-Vyšniauskienės, V. Palčinskaitės, P. Mašioto, V. Valsiūnienės ir kt.) kūrinėlius, o projekto partnerių VšĮ Kelmės profesinio rengimo centro multimedijos techniko specialybės mokiniai ne tik talkino vedant edukacijas, bet ir patys sukūrė animaciją pasakai  „Kiškis smaližis“.

Paskutinę projekto animacijos edukaciją vedė įmonės „Indeform“ specialistai, kurie padėjo vaikams sukurti animaciją „Legenda apie Kelmės įkūrimą“.

12 animacijų įkelta į bibliotekos YouTube kanalą, o edukaciją apie Kelmės miesto, kuris 2024 m. minės savo 450-ąsias įkūrimo metines, atsiradimą galima pamatyti ir Animotuko TV kanale.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba, Kelmės rajono savivaldybė.

Nijolė Kančauskienė, Kelmės Žemaitės biblioteka