2023 metų renginiai

Tytuvėnų bibliotekoje paminėtos vokiečių rašytojo O. Proislerio 100-osios gimimo metinės

2023 10 13

 Literatūrinis rytmetys, skirtas vokiečių rašytojo O. Proislerio 100-osioms gimimo metinėms, spalio 13 d. Tytuvėnų bibliotekos vaikų erdvėje prasidėjo nuo pokalbio apie šį autorių ir jo kūrybą. Anot rašytojo O. Proislerio, „Gyvenimas ir džiaugsmas – dalykai, kurie suaugusiųjų pasaulyje, deja, ne visada būna greta, tačiau vaikystėje jie turėtų būti sinonimai“. Ne veltui autoriaus sukurti personažai linksmi, veržlūs ir energingi.

Renginyje dalyvavusiems Tytuvėnų gimnazijos 3a klasės mokiniams (mokyt. S. Venckūnienė)  plačiau buvo pristatyta O. Proislerio knyga „Raganiukė“. Kokia šios knygos pagrindinė veikėja ir kuo ji skiriasi nuo vaikams žinomų pasakų raganų? Dalyviai nustebo pamatę įbėgant linksmą raganiukę, kuri prisistatė esanti šios istorijos herojė ir papasakojo apie save, o ypač apie sunkų būrimo meną. Išeidama vaikams paliko užduočių, tad šie įsitraukė į veiklas. Dalyviai skaitė teksto ištrauką, paskui turėjo sugalvoti raganiukei vardą, nuspalvinti jos ,,nuotrauką“ ir patys sukurti situacijų, kuriose geroji raganiukė galėtų dar ne kartą padėti žmonėms.

Pabaigę atlikti užduotis,  mokiniai dalijosi įspūdžiais. Buvo gera matyti vaikų spindinčias akis ir džiaugsmą – galbūt šie užsiėmimai sustiprins jų ryšį su knyga.

 Jadzė Arkušauskienė,
Tytuvėnų biblioteka