2023 metų renginiai

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena Užventyje  

2023 10 03

Užvenčio bibliotekoje spalio 2 dieną buvo paminėta Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ta proga Užvenčio bibliotekos senjorai dalyvavo susitikime su Kelmės rajono visuomenės sveikatos biuro specialiste Audrone Palubinskiene ir klausėsi paskaitos „Rūpinkitės savo sveikata“. Lektorė susirinkusiems pasakojo apie tai, kad vyresniame amžiuje yra svarbu rūpintis sveikata, didelį dėmesį skirti subalansuotai mitybai, fiziniam aktyvumui bei tinkamam miego režimui. Tačiau pirmiausiai reikėtų pradėti nuo produktų etikečių skaitymo ir mokėjimo pasiskaičiuoti cukraus kiekį maisto produktuose. Paskaitoje susirinkusieji dar sužinojo  apie maisto produktų ženklinimą, priedų naudojimą, jų skirstymą, žymėjimą ir įtaką žmogaus organizmui.

Po informatyvios paskaitos senjorai dalyvavo edukaciniuose mokymuose. Liolių socialinės globos namų Užvenčio padalinio užimtumo specialistė Sigita Šatkauskaitė svečius mokė lankstyti bei daryti gėles iš izolono. Senjorai parinko tinkamas spalvas, sukomponavo ir sukūrė gražias, neįprastas rožių puokštes, kurias kiekvienas su džiaugsmu išsinešė į namus.

Bibliotekininkė už aktyvų bendradarbiavimą organizuojant renginius Užvenčio bibliotekoje įteikė padėkas Liolių socialinės globos namų Užvenčio padaliniui, juose gyvenantiems seneliams ir Užvenčio socialinės globos padalinio užimtumo specialistei S. Šatkauskaitei.

Regina Karpienė,  Užvenčio biblioteka