2023 metų renginiai

Vasaros palydos su poezija Pagryžuvyje

2023 08 31

Rugpjūčio 27 d. Pagryžuvio bibliotekoje nuaidėjo aštuonioliktos tradicinės vasaros palydos su poezija „Poezija – tai kelias iš vienos širdies į kitą“. Į poezijos šventę atvyko ne tik Kelmės krašto literatai, bet ir svečiai iš Plungės, Šiaulių, Pakruojo, Mažeikių, Raseinių, Klaipėdos bei Šilalės.
 
Renginį pradėjo Raseinių krašto poetas, bardas Albinas Stakauskas, atlikdamas savo kūrybos dainą. Pagryžuvio bibliotekos bibliotekininkė, renginio vedančioji Ugnė Stulpinienė pasidžiaugė gausiu būriu svečių ir literatų, susirinkusių į tradicines vasaros palydas su poezija. Sveikinimo žodį tarė buvusi šios bibliotekos bibliotekininkė bei ilgametė renginio organizatorė Vilma Dichavičienė. Ji linkėjo, kad gražios vasaros palydėtuvės su poezija Pagryžuvyje nenutrūktų ir gyvuotų toliau.
 
Vėliau pristatyti poetus padėjo Kelmės literatų klubo „Vieversys“ prezidentas Viktoras Gulbinas. Šiemet vasaros palydose su poezija skambėjo šilti, jausmingi posmai apie išeinančią vasarą bei atskubantį rudenį, meilę ir gyvenimą. Netrūko džiaugsmingų, linksmų humoristinių satyrų, kurias pažėrė ir juoko ašarą nubraukti privertė poetų Jadvygos Šimkienės, Prano Laurinavičiaus, Irena Stražinskaitės-Glinskienės skaitoma kūryba. Savo muzikinius kūrinius dovanojo vieversietė Aldona Orvydienė, o visus nuoširdžiai nustebino šedbariškės Dalia Galbuogienė ir Liucija Kelpšienė uždainavusios dainą apie gerveles. Renginį užbaigė V. Gulbinas, atlikdamas savo muzikinį kūrinį.
 
Po renginio visi buvo pakviesti kavos puodeliui ir šiltiems pašnekesiams. Atsisveikinant su poetais netrūko gražių žodžių, padėkų, visi džiaugėsi nuotaikingu ir nuoširdžiu renginiu.
 
Ugnė Stulpinienė, Pagryžuvio biblioteka
Nuotr. Vilmos Dichavičienės, Igno Vaičiulio