2023 metų renginiai

Dalios Galbuogienės poezijos vakaras Pašilėnų bibliotekoje

2023 07 19

Liepos 19-osios vakare Pašilėnų bibliotekos lankytojai buvo pakviesti į poetinę kompoziciją „Žodžių, surašytų į knygą, laiko bangos nenuplaus...“ pagal šedbariškės bibliotekininkės Dalios Galbuogienės kūrybą.

Kažkada pabiro ir mano mintys
Posmeliais kūrybinio geismo.
Ir tie žodžiai supilti į taurę
Štai eiliuotais lašeliais pavirto.
 
Pagaliau mintims leidau skristi
Tegul lekia – nereikia stabdyt.
Iš taurės į gilesnį ąsotį
Atsigert, atgaivinti širdies.

Tokiais savo kūrybos žodžiais Dalia Galbuogienė pradėjo poezijos vakarą. Nuotaikingo ir puošnaus vakaro metu autorė pristatė savo pirmąją, išskirtinio dizaino poezijos knygą, kurioje sudėta keturiasdešimt mįslingų, įdomių, nuotaikingų, netradicinių eilėraščių ir trioletų, skirtų istorinėms asmenybėms bei rašytojams. Kūrėja pasinaudojo Kauno leidyklos „Ridsales“ pasiūlyta idėja išleisti poezijos knygelę, puoštą rankų darbo ir aukso dulkėmis nusėtu viršeliu. Dalios Galbuogienės kūrybą skaitė kolegės Danguolė Garnienė iš Kelmės ir pašilėniškė Dalia Valienė, tautodailininkė Ramunė Piniauskaitė iš Spaudžių, šedbariškiai Antanas Galbuogis ir Angelė Radkevičienė bei Justina Viržintienė iš Budraičių. Poezijos vakarą paįvairino pašilėniškio Klaudijaus Virmausko atliekamos dainos.

Kažkada pabirusios Dalios Galbuogienės mintys, sudėtos į knygą, rado atgarsį ir suvirpino klausytojų širdis. Autorei palinkėta tolesnio produktyvaus kūrybinio kelio.

Dalia Valienė, Pašilėnų biblioteka