2023 metų renginiai

Bibliotekoje – vaikų vasaros stovykla „Spalvų terapija“

2023 07 10

Birželio 26–30 dienomis Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėje buvo organizuota vaikų vasaros stovykla „Spalvų terapija“. Pagrindiniai šios stovyklos tikslai – praplėsti vaikų vaizduojamojo meno suvokimą ir potyrius, skatinti skaitymą ugdant kūrybiškumą, lavinti tarpusavio bendravimo įgūdžius bei suteikti kokybišką užimtumą.

Pirmoji stovyklos diena „ŽALIA“ prasidėjo nuo susipažinimo, ženkliukų pasigaminimo ir „Ryto spalvų terapijos“ apie žalią spalvą. Po pietų surengta išvyka į Kelmės „Draugystės“ parką, kur žalia vaikų apranga tarsi susiliejo su gamta. Stovyklaujantys vaikai susipažino ir su Kelmės miesto paveikslų galerija po atviru dangumi. Antrąją stovyklos dieną bibliotekos erdvė prisipildė levandų kvapų ir pokalbių apie violetinę spalvą. Tą dieną vyko edukaciniai užsiėmimai „Robotika. Kas tai?“, kūrybinės dirbtuvės „Ebru – tapyba ant vandens“. „MĖLYNA“ – ypatinga stovyklos diena. Dideliam vaikų džiaugsmui surengta išvyka į Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą, apžiūrėta etnografinė pajūrio žvejo sodyba ir senieji žvejybos laivai, smagiai pasivaikščiota prie jūros. Ketvirtoji stovyklos diena „BALTA“ tradiciškai prasidėjo „Ryto spalvų terapija“. Vaikai supažindinti su baltai žydinčiomis vaistažolėmis, baltos spalvos knygų herojais. Vyko kūrybiniai užsiėmimai su 3D pieštukais, spalvoto smėlio edukacija „Pasakų smiltys“. Edukaciniuose užsiėmimuose „Viskas prasideda nuo balto popieriaus lapo...“, kuriuos pravesti padėjo Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos moksleivė Goda Rukšytė, stovyklautojai lankstė vilties simbolį gervelę. Taip pat Goda parodė savo naujausius piešinius bei supažindino su iliustracijomis, kurias piešia perskaitytoms knygoms.

Paskutinioji stovyklos diena nušvito geltona saulės spalva. „Ryto spalvų terapijoje“ kalbėta apie geltonai žydinčius augalus, gintarą, kitus gamtoje randamus ar buityje naudojamus geltonos spalvos dalykus. Šią dieną stovyklos dalyviai supažindinti su animacijos kūrimo procesu: surengta bibliotekos darbuotojų sukurtų animacinių filmukų peržiūra ir aptarimas, vėliau vaikai turėjo galimybę patys dalyvauti animacijos kūrimo procese.
Stovyklautojus smagiai nuteikė galimybė pasirinkti tos dienos spalvą savo rūbuose ar jų detalėse. Jie kiekvieną dieną kruopščiai rinkosi spalvotus akcentus. Vaikai pripažino, kad penkios stovyklos dienos nudžiugino naujais įspūdžiais ir patirtimis, kartu su bendraamžiais smagiai praleistu laiku.

Vaikų vasaros stovyklos veiklas organizavo bibliotekos darbuotojos Danguolė Garnienė ir Audronė Stonaitienė.

Danguolė Garnienė,
Kelmės Žemaitės biblioteka