2023 metų renginiai

Pristatyta piešinių paroda „Kitoks pasaulis“

2023 06 14

Birželio pradžioje, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėje pristatyta Adakavo socialinių paslaugų namų gyventojo Romualdo Vasiliausko piešinių paroda „Kitoks pasaulis“.

Parodos pristatymo metu Romualdas pasakojo, kaip jam sekėsi piešti bei susirasti kūrybai reikalingą informaciją, noriai bendravo ir atsakinėjo į klausimus. Vaikinas domisi kompiuterinėmis technologijomis, ypač mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus. Romualdas savo piešinius kompiuterine programa „Piešimas 3D“ pradėjo kurti nuo 2021 metų. Tai jau antroji R. Vasiliausko piešinių paroda eksponuojama bibliotekos vaikų erdvėje.  

Adakavo socialinių paslaugų namų socialinė darbuotoja Agnė Grišiūtė džiugiai pasakojo, kad Romualdas per visą kūrybos laikotarpį patobulino savo piešimo techniką. Jei iš pradžių jis piešė pastatus, geometrines formas, tai šiuo metu piešia animacinius personažus, kurie reikalauja daug darbo, įgūdžių ir pasiruošimo.

Parodos svečiai, bibliotekos darbuotojai pasidžiaugė ir palinkėjo piešinių autoriui surasti naujų įdomių temų bei tobulinti savo kūrybinius įgūdžius. Kviečiame pamatyti, kaip Romualdas animacinius personažus ir įvairias scenas iš visiems gerai žinomų animacinių filmų perkėlė į savo piešinius. Paroda veiks iki liepos 15 d.

Danguolė Garnienė,
Kelmės Žemaitės viešoji biblioteka