2023 metų renginiai

Kurčiųjų meno pasaulis – pamatykime ir susipažinkime

2023 05 22

Gegužės 20 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje sulaukėme ypatingų svečių iš sostinės. Mus aplankė gausus būrys VšĮ Vilniaus kurčiųjų centro narių.

Kurtieji yra gana uždara kalbinė ir kultūrinė bendruomenė. Kurtumas riboja informacijos prieinamumą ir bendravimo galimybes. Negirdintiems asmenims daug sunkiau „siųsti“ pasauliui informaciją apie save, kadangi jų gimtoji kalba yra gestų, kurią moka nedaugelis.

Vilniaus kurčiųjų centras siekia supažindinti visuomenę su kurčiųjų pasiekimais, tam skirtas projektas „Kurčiųjų meno pasaulis – pamatykime ir susipažinkime“, kuris pristato Vilniaus kurčiųjų dailininkų meno darbus.

Parodos atidarymo metu trumpai pristatyta pasaulio kurčiųjų dailininkų istorija, dalyvavo gestų kalbos vertėjas, buvo galima užduoti klausimų, pabendrauti. Svečiai susipažino ir su biblioteka, apžiūrėjo suaugusiųjų abonemento, vaikų erdves, domėjosi rašytojos Žemaitės biografija.

Kurčiųjų dailininkų meno darbus apžiūrėti kviečiame iki birželio 10 d. Paroda eksponuojama renginių erdvėje antrame aukšte.

Jurgita Karpenkienė, Žemaitės viešoji biblioteka
Živilės Gerčienės nuotraukos