2023 metų renginiai

Vakaras „Tas rankų švelnumas“ Pašilėnuose

2023 05 12

Mamos – tai angelai žemėje, kurios saugo, globoja, rūpinasi mažais ir jau suaugusiais vaikais visą savo gyvenimą. Tad gegužės 8 dieną Pašilėnų biblioteka pakvietė visus paminėti ką tik praėjusią Motinos dieną vakaro renginyje „Tas rankų švelnumas“. Jaunieji bibliotekos lankytojai kartu su bibliotekininke Dalia Valiene poetų eilėmis pasveikino visas susirinkusias mamas. Joms nuotaikingą koncertą skyrė Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Muzikos skyriaus mokiniai (mokytojai Judita Rumbinienė, Erika Lukšaitė, Kęstutis Radavičius), mergaičių ansambliai „Melodija“ ir „Nona“. Užventiškių pasirodymą pratęsė melodingomis dainomis šaukėniškė Elvina Milkintaitė, atlikusi ir savo kūrybos dainą. Netrūko skambių pianino, akordeonų, gitaros užburiančių garsų...

Vakarą paįvairino ir šventės erdvę papuošė Jurgitos Poškienės sudėliotų deimantinių mozaikų paveikslų paroda „Šventumas – meilė“. Linksmą ir gyvenimišką spektaklį „Linksmos pamaldos“ susirinkusiems vakaro dalyviams parodė Butkiškės bendruomenės teatras „Teatradienis“, vadovaujamas Jūratės Sankauskienės. Vaikai visoms vakaro renginyje dalyvavusioms mamoms įteikė pačių padarytas dovanėles ir gėles.

Šventėje tai pat dalyvavo Užvenčio socialinės globos namų padalinyje gyvenančios mamos. O negalėjusioms atvykti globos namų mamoms – gyventojoms ir darbuotojoms, buvo perduotos pašilėniškių vaikų pagamintas dovanėlės „kvapukai“.
 
Dalia Valienė, Pašilėnų biblioteka