2023 metų renginiai

Septyniolika „Auksinio proto“ vakarų bibliotekoje

2023 05 04

Kelios dešimtys kelmiškių, susibūrę į 6 komandas, septyniolika antradienio vakarų laisvalaikį leido bibliotekoje, dalyvaudami „Auksinio proto“ žiemos–pavasario turnyre.

„Auksinis protas“ – intelektinis žaidimas, kuris rodomas ne tik TV ekrane, bet ir žaidžiamas gyvai. Kelmėje šį žaidimą organizuoja Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka.

„Auksinio proto“ žiemos–pavasario turnyre dalyvavo šešios komandos: penkios – žaidimo senbuvės, o šeštoji, Kelmės specialiosios mokyklos darbuotojų komanda „Viltis“,  žaidime dalyvavo pirmą kartą.

Gegužės 2 dieną žiemos–pavasario turnyras baigėsi, o nugalėjo daugkartinė „Auksinio proto“  Kelmėje čempionė –„JGG-5“ (Jauni-gražūs-genialūs) komanda, kurią sudarė Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai: Amira Lindaitė ir Vėjūnė Vasiliauskaitė (II gimnazijos klasė), Ugnius Myniotas, Augustas Elskis ir Ervinas Janušauskas (III gimnazijos klasė), istorijos mokytoja Rima Servienė, anglų kalbos mokytoja Ineta Leščiauskienė, Kelmės krašto muziejaus darbuotojas Rimantas Serva bei kelmiškis Saulius Maleckas, kurį prieš keletą metų į komandą atsivedė dukra Saulė.

Antrąją vietą pirmą kartą žaidime iškovojo šaunioji „Samariečių“ komanda (kapitonas Saulius Mockus), trečiąją – puikių draugų komanda „Kolegos“ (kapitonas Aivaras Norbutas), o ir kitos komandos: kelmiškių bičiulių kompanija „Jamam (kapitonė Lina Urbelytė), Kelmės trečiojo amžiaus universiteto studentų komanda „TAU“ (kapitonas Algimantas Armalis) bei minėtoji „Viltis“ (kapitonė Lina Grigalaitė) nusipelno pagarbos ir geriausių žodžių už dalyvavimą ir pastangas įveikiant nelengvas „Auksinio proto“ užduotis.

 Šio žaidimo dalyviai yra tikri intelektinių žaidimų entuziastai, nes į Kelmėje vykstantį renginį atvažiuojama iš Užvenčio, Vaiguvos, Pakėvio, kartais – net iš Šiaulių.

Nijolė Kančauskienė,
Kelmės Žemaitės viešoji biblioteka
Nuotraukos Rolando Kančausko