2023 metų renginiai

Bibliotekoje – edukacija mažiesiems kartu su Kristina Savickyte

2023 04 24

Balandžio 20 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje įvyko pirmasis skaitymo skatinimo projekto vaikams „Užauginti skaitytoją – misija įmanoma!“ užsiėmimas. Į bibliotekos vaikų erdvę kartu su tėvais sugužėjo patys mažiausieji lankytojai – vaikai nuo vienerių iki dvejų metų, kai pats laikas pradėti pažintį su knygomis ir literatūra. Užsiėmimą vedė trijų vaikų mama, studijos vaikams ir tėvams „Šilkaus pupa“ įkūrėja bei aktorė Kristina Savickytė.

Judrioje edukacijoje vaikai patyrė skirtingų pojūčių ir emocijų tyrinėdami įvairius daiktus, klausydami eilių ir dainų, patys atlikdami užduotis. Tai tarsi žaidimas, kuris žadina smalsumą. K. Savickytė edukacijos dalyvius supažindino su lietuvių autorių literatūra panaudodama teatro metodus – pamėgdžiojimą, persikūnijimą, įvairias balso ir veido mimikas. Vaikai buvo kviečiami pasiklausyti eilėraščių ir paniūniuoti dainelę, ploti, įsijausti į vaidmenis, pavyzdžiui – pabūti mišku ar žvėreliu. Vieni užduotis atliko patys, kiti – smalsiai stebėjo. Vesdama edukaciją aktorė tėvams parodė ir papasakojo, kaip patiems galima užsiimti panašiomis veiklomis ir vaikus nuo mažų dienų sudominti knygų pasauliu.

Projektą įgyvendina Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka, edukaciją finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Živilė Gerčienė, Žemaitės viešoji biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos