2023 metų renginiai

Vaiguvoje lankėsi Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ poetai

2023 04 04

Šių metų kovo 30 d. Vaiguvos kultūros namuose įvyko vakaras, skirtas Pasaulinei poezijos dienai paminėti. Su gausiai susirinkusiais poezijos mylėtojais susitiko Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ poetai – kraštietis Eugenijus Šaltis, Justina Trilikauskienė, Antanina Aldona Auksorienė, Vidas Riepšas ir eilėraščius vaikams rašantis Jonas Jakštaitis-Šapelis.

Trumpai ir šmaikščiai kiekvieną literatą pristatęs E. Šaltis ir pats paskaitė keletą naujausių savo kūrybos eilėraščių. Ir susimąstyti, ir nusijuokti paskatino išgirsti ir kitų tauragiškių poetų skaitomi eilėraščiai. Įdomu buvo sužinoti, kad vaikų poetas J. Jakštaitis visus savo eilėraščius moka mintinai. O štai literatas V. Riepšas, pasak E. Šalčio, yra „geriausias verslininkas tarp poetų ir geriausias poetas tarp verslininkų“, kuris, beje, paėmęs į rankas gitarą, su vakaro dalyviais uždainavo kartu.

Kraštietis poetas E. Šaltis, tarp susirinkusių pamatęs daug pažįstamų veidų, dalinosi prisiminimais, sukurdamas jaukią aplinką ir ypatingą nuotaiką. Buvo prisimintas ir žymus poetas Vladas Šimkus, kilęs iš Jucių kaimo, kurio eilėraštį „Poezija“ skaitė Užvenčio kultūros centro Vaiguvos skyriaus renginių organizatorė Rosanda Mintautienė. Vakarą paįvairino ir melodingomis dainomis džiugino šaunus moterų vokalinis duetas iš Šiaulių rajono kultūros centro Gilaičių filialo Kužių salės – Kristina ir Birutė. Jos apgaubė renginio dalyvius ne tik dainomis, bet ir maloniu gitaros bei ukulelių garsų šydu.

Už malonų ir gerų emocijų kupiną susitikimą svečiams dėkojo Užvenčio kultūros centro direktorė Odeta Kuličauskienė, Vaiguvos seniūnas Alvydas Lukošius, kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Skardžiuvienė.
Tauragės literatai padovanojo leidinių apie Tauragę bei savo kūrybos knygų Vaiguvos bibliotekos skaitytojams ir poezijos mylėtojams.

Nuoširdus ačiū Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ poetams už šiltą ir jaukų pasibuvimą, kartu praleistas laikas – neįkainojama bendrystė. Lauksime kitų malonių susitikimų!
 
Rita Rimeikienė, Vaiguvos biblioteka
Nuotraukos Rosandos Mintautienės