2020 metų renginiai

Gretos fotografijų nuotaika

2020 03 15

Kovo 12 dieną bibliotekos inovatyvioje erdvėje  pristatyta Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos 4 klasės gimnazistės Gretos Ščegauskaitės fotografijų paroda „Nuotaika“.

Į pristatymą susirinkusiems draugams Greta papasakojo, kad fotografuoja nuo 12 metų, ją žavi tai, kad fotografija gali sustabdyti ir įamžinti įsimintiną akimirką bei perteikti tos akimirkos nuotaiką. Greta fotografuoja skaitmeniniu fotoaparatu, ir tik tuomet, kai jo neturi „po ranka“, vaizdus fiksuoja telefonu.

Greta sako, kad ją labai džiugina muzika, todėl nuostabu, kai muzika papildo fotografiją. „Būtent muzika stiprina emociją fotografuojant ar redaguojant nuotraukas“,– prisipažįsta mergina. Gretos fotografijos – dažniausiai peizažinės, nes ji mėgsta fotografuoti gamtą, aplinką, gal todėl, kad gyvena gamtos apsuptyje, mėgsta vienumą. „Bandau pradėti fotografuoti žmones, bet dar nedrąsiai,– sako gimnazistė.

Gretos fotografijų paroda neatsitiktinai vadinasi „Nuotaika“, nes būtent ji ir yra pagrindinis fotografijų motyvas, tai – atostogos, ramybė, namų jaukumas. Fotografijose galima įžvelgti istorijas, kurios siejasi su perteikta nuotaika. Greta drąsiai „žaidžia“ šviesomis, kontrastais, perspektyva, akcentais.

Su pirmąja paroda Gretą sveikino bibliotekos darbuotojai, draugai.

Nijolė Kančauskienė, Kelmės Žemaitės biblioteka