2022 metų renginiai

Advento vakaras Vaiguvoje

2022 12 14

Gruodžio 9 d. Vaiguvos bendruomenės nariai buvo pakviesti į tradicinį advento vakarą „Advento žvakių šviesoje“, kuris vyko Vaiguvos kultūros namuose.

Jaukiai papuoštoje salėje, degant advento vainiko žvakėms, susirinkusieji klausėsi literatūrinių kūrinių, kuriuos skaitė bibliotekininkė Rita Rimeikienė ir renginių organizatorė Lina Ringienė. Giesmes ir adventinio laikotarpio dainas atliko Pakražančio kultūros centro tercetas (vadovas Saulius Venckus) ir Vaiguvos kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis (vadovas Gerimantas Rukas).

Seniūnas Alvydas Lukošius, kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Skardžiuvienė ir Užvenčio kultūros centro direktorė Odeta Kuličauskienė susirinkusiems linkėjo ramybės, meilės, tikėjimo, vilties laukiant didžiosios metų šventės – šv. Kalėdų. Apžvelgė reikšmingiausius šių metų darbus, už kuriuos Vaiguvos seniūnija buvo pripažinta Kelmės rajono savivaldybės paskelbtame nominacijos „Metų darbo“ konkurse nugalėtoja. Padėkos žodžiais ir dovanėlėmis atsidėkojo aktyviausiems seniūnijos darbuotojams, bendruomenės nariams. Už pagalbą, vykdant projektą „Vaiguvos krašto dvarų kultūriniai istorijos fragmentai“, bibliotekai padovanotas Užgirių dvaro nuotraukų koliažas.

Vakaro pabaigoje visi vaišinosi tradiciniais advento valgiais, arbata. Kiekvienas dalyvavęs į namus išsinešė adventinę dovanėlę su palinkėjimu, jaukumą ir ramybę laukiant šv. Kalėdų.

Rita Rimeikienė, Vaiguvos biblioteka
Nuotraukos autorės