2022 metų renginiai

Debiutinės Viktoro Jasaičio knygos „Priklausomas. Be galimybės mesti“ pristatymas

2022 11 07

Spalio 26 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje pristatyta Viktoro Jasaičio knyga jaunimui (ir ne tik) „Priklausomas. Be galimybės mesti“, kurią išleido leidykla „Nieko rimto“. Į susitikimą susirinko gausus jaunimo būrys iš J. Graičiūno gimnazijos, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos bei Kelmės profesinio rengimo centro.

Viktoras Jasaitis užaugo Kelmės rajone, baigęs J. Graičiūno gimnaziją išvyko studijuoti į Kauną. Čia baigė Viešosios komunikacijos bakalauro, o vėliau  Kūrybinių industrijų magistrantūros studijas. Paskutinius penkerius metus dirba Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakultete komunikacijos ir rinkodaros koordinatoriumi. Viktoras rašo straipsnius, dalinasi informacija socialiniuose tinkluose, prisideda prie įvairių renginių, projektų organizavimo ir įgyvendinimo,  padeda mokslininkams  skleisti žinias apie savo pasiekimus, ruošia informaciją moksleiviams ir kitiems, galvojantiems apie studijas, bei rūpinasi fakulteto žinomumu.

V. Jasaitis savo debiutiniame kūrinyje atskleidžia tūkstančių jaunuolių patirtį, kuriems saldumynai tapo vaistais. Paprastais paauglio žodžiais papasakota istorija leis kur kas daugiau sužinoti apie ne tokią retą, tačiau nedaug dėmesio susilaukiančią ligą – pirmo tipo diabetą. Vienuoliktokui Mantui netikėtai susirgus, jam tenka įgyti atsakomybės už savo sveikatą ir mokytis gyventi visiškai kitaip – nuolat vartoti vaistus ir stebėti savo būseną, o besaikis smaližiavimas pavojingas jo gyvybei. Nuo šiol jis – priklausomas. Be galimybės mesti. Tačiau liga nesutrukdys vaikinui siekti tikslų ir svajonių.

Susitikimo metu V. Jasaitis papasakojo apie save, savo darbą, pasidalino mintimis apie savo naują knygą. Autorius tiki, kad geriausiai suprasti kitus padeda nuoširdūs pokalbiai ir įdomios istorijos. Knygos autoriaus užduoti interaktyvūs klausimai apie pirmo tipo diabetą su papildoma informacija sulaukė nemažai teisingų atsakymų. Kiekvienas teisingas atsakymas apdovanotas knygos „Priklausomas. Be galimybės mesti“ skirtuku su autoriaus palinkėjimu savo skaitytojams.

Savo mintimis dalijosi Kelmės profesinio rengimo centro lietuvių kalbos mokytoja, literatų „Klubo be rėmų“ vadovė Dalia Griškevičienė, ištraukas skaitė moksleivės Ieva Samuilytė ir Gabija Remeikytė. Debiutinės knygos autorių sveikino tėvai, artimieji, bibliotekos darbuotojai.

Danguolė Garnienė, Kelmės Žemaitės biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos