2022 metų renginiai

Tytuvėnų bibliotekoje paminėta Pasaulinė gyvūnų globos diena

2022 10 25

Spalio 4-oji minima kaip Pasaulinė gyvūnijos diena ir gyvūnų globėjo švento Pranciškaus Asyžiečio diena. Būtent šią dieną Tytuvėnų bibliotekoje rinkosi 4 klasės mokiniai, lydimi mokytojų Ritos Guobienės ir Vilmos Meškauskienės.

Susitikimo metu mokiniai pasakojo apie savo augintinius. Kartu prisiminė skaitytas knygas apie gyvūnus, virtualioje erdvėje patikrino žinias spręsdami viktoriną „Gyvūnai vaikų knygose“. Renginio metu paaiškėjo, kad vaikų skaitomiausios ir mėgstamiausios knygos apie gyvūnus yra britų vaikų rašytojos H. Webb serijinės knygos: „Paslaptingas kačiukas“, „Dingęs šunelis Maksas“, „Bėglė Rudutė“ ir kitos.

Daug džiugių emocijų renginio dalyviams suteikė svečias – jaunasis bitininkas ir gamtos fotografas Kristupas Armoška. Vaikai turėjo puikią galimybę išgirsti įvairias istorijas apie laukinius gyvūnus, jų fotografavimo subtilybes. Buvo įdomu sužinoti, kad stirnas lengviausia nufotografuoti pavasarį – kovo ir balandžio mėnesiais, kai išeina į artimus laukus ir pievas pasiganyti. O štai elnius galima stebėti ir fotografuoti rudenį, kai vyksta ruja. Mokiniai susižavėję klausėsi, kaip jaunasis gamtos fotografas puikiai pamėgdžiojo jauno ir seno elnio balsus. Svečias K. Armoška sulaukė daugelio dalyvių įvairiausių klausimų apie laukinius gyvūnus bei pažadėjo kito susitikimo metu papasakoti apie bites ir bitininkystę.

Renginio pabaigoje bibliotekininkė Ramunė Railienė padėkojo visiems dalyvavusiems skaitymo skatinimo akcijos iššūkyje „Vasara su knyga“. Dalyviams, sėkmingai įveikusiems visas skaitymo užduotis, buvo įteikti skatinamieji prizai – magnetiniai knygų skirtukai.
 
Ramunė Railienė, Tytuvėnų biblioteka