Šių metų renginiai

Iš gyvenimo patirties rieškučių išmintis byra

2022 10 04

        Ruduo jau pasiruošė įvairiaspalviais dažais nudažyti medžių lapus, papuošti gamtą, jau sunokinti ir nuspalvinti obuoliai, kad spalio 1-ają, Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, senjorams būtų smagu švęsti.  Paminėti šią dieną visi senjorai buvo pakviesti į Pašilėnų biblioteką , kur vyko popietė „Iš gyvenimo patirties rieškučių išmintis byra“.

       Popietėje dalyvavo Šedbarų bendruomenės „Spiečius“ edukatoriai Dalia ir Antanas Galbuogiai, kurie pravedė edukacinį užsiėmimą „Vaško žvakutės suktinis“, supažindinantį su bitininkyste. Kiekvienam popietės dalyviui padovanojo po kvepiančio vaško žvakelę, kurią edukatorių padedami visi susirinkę savo rankomis ir pasidarė.

        Sveikinimo žodį renginyje tarė Užvenčio seniūnijos seniūnas Linas Mačernius, kuris kartu su seniūnaite Dalia Valiene pasveikino ir tuos senjorus, kurie šiais metais šventė gražius 85-ečio jubiliejus. Popietėje taip pat pasveikinta Onutė Vaičiulytė, kuri šiemet švęs 91-ąjį gimtadienį. Visiems palinkėta ilgiausių metų, prisiminti jau Anapilin išėję senjorai.

        Dainas popietės dalyviams skyrė Elvina Milkintaitė (Šaukėnai) ir Klaudijus Virmauskas  (Pašilėnai).
          Popietėje apsilankė ir svečiai iš Kolainių kaimo bendruomenės. Smagu buvo pasėdėti prie arbatos puodelio, pabendrauti, minti mįsles, atlikti užduotis, žaisti žaidimą „Taip ir Ne“.

          Kiekvienas popietės dalyvis išlydėtas su palinkėjimo dovanėle, kurias paruošė jaunieji bibliotekos lankytojai.

Dalia Valienė, Pašilėnų biblioteka