2022 metų renginiai

Išsaugokite brangius prisiminimus, neleiskite laikui jų nusinešti!

2022 09 09

Kiekviena šeima turi neįkainojamą vaizdo archyvą, kurį kaupia metai po metų, karta iš kartos. Tai senelių ar net prosenelių nuotraukos, mėgėjiška kino ar videokamera įamžinti kadrai. Ko gero, daug gražių akimirkų, tokių kaip vestuvės, krikštynos, pirmi vaikų žingsniai ar šeimos kelionės, užfiksuota vaizdajuostėse, dar žinomose trumpiniu VHS. Bėgant laikui jų kokybė prastėja ir per 10–20 metų, net ir laikant jas geromis sąlygomis, jos gali visai nusidėvėti. Atrodo, kad dar visai neseniai akimirkas iš senų vaizdajuosčių žmonės perrašinėjo į DVD kompaktinius diskus, o šiandien juos norima paversti į MP4 failus ir išsaugoti kompiuteryje. Be abejonės, nenorite, kad visa tai pražūtų. Taigi metas peržiūrėti šeimos archyvą, kritiškai jį įvertinti ir pagalvoti: galbūt išties atėjo metas jį perkelti į skaitmeninį formatą?

Užsukite į Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešąją biblioteką. Atneškite savo archyvinius vaizdo įrašus VHS, DV ar DVD laikmenose ir mes juos nemokamai skaitmenizuosime bei įrašysime į Jūsų pasirinktą laikmeną (išorinį kietąjį diską HDD, USB atmintinę ar SD kortelę).

Išsaugokite brangius prisiminimus, neleiskite laikui jų nusinešti!

Nepriimame skaitmeninti autorių teisių saugomo turinio – filmų, serialų, televizijos laidų, nes taip būtų pažeidžiamos turinio kūrėjų teisės.