2022 metų renginiai

Liolių bibliotekoje – poezijos ir muzikos popietė „Nauja knyga“

2022 08 19

Ne tik skaitymo džiaugsmas matuojamas perskaitytos knygos puslapiais. Kartais panašiai sakome ir  apie savo gyvenimą: „verčiu naują knygos lapą“, „rašau naują savo gyvenimo knygą“...

Panašia mintimi šių metų rugpjūčio 16 d. Liolių bibliotekoje prasidėjo popietė, simbolišku pavadinimu „Nauja knyga“, kurios metu bibliotekos lankytojams prisistatė nauja šios bibliotekos darbuotoja Silva Pakatilienė. „Vienuolika  metų skaičiau  ir rašiau knygą, kuri vadinosi „Lietuvos paštas“,  o dabar pradedu naujos knygos, kuri vadinsis „Liolių biblioteka“, rašymą“, – metaforiškai su lankytojams kalbėjo naujoji bibliotekininkė, vasarai baigianti pakvietusi bibliotekos lankytojus į poezijos ir muzikos popietę.

Popietės metu netrūko poetiško žodžio, kurį išraiškingai, skambia žemaitiška tarme, kai kada pritariant gitaros garsams,  perteikė bibliotekos viešnios iš Plungės literatų klubo „Vingiorykštė“ – Adelė Daukantaitė, Irena Stražinskaite-Glinskiene (Eirene), Daiva Rudelyte, Regina Miežetiene.

Dar vienos viešnios – Naujosios Akmenės muzikos mokyklos Akmenės skyriaus fortepijono mokytoja Jelena Pakatilytė ir Ventoje gyvenanti poetė Irena Viršilienė – bibliotekos lankytojus pradžiugino klasikinėmis melodijomis ir ilgesingomis eilėmis.

Šilta ir jauki popietė prabėgo ne tik klausantis eilių ir muzikos garsų, bet ir palinkint vieni kitiems gražiausių dalykų, žinoma, kas be ko ir lankytis bibliotekoje.

Silva Pakatilienė, Liolių biblioteka