2022 metų renginiai

Užvenčio bibliotekoje paminėti Gyvūnų gerovės metai

2022 06 05

2022 metai paskelbti Gyvūnų gerovės metais. Šiai progai paminėti Užvenčio bibliotekoje gegužės 30 d. buvo surengtas Aleksandros Raščiūtės knygos „Katė plėšikė“ pristatymas, piešinių ir darbelių „Katė plėšikė“ paroda bei literatūrinis-edukacinis užsiėmimas – „Medinių lentelių puošimas pasakos herojais“.

Knygos autorė A. Raščiūtė – Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos septintokė. Pasak jos, katės – labai mielos ir dailios. Šie gyvūnai – jos gyvenimo dalis. „Turėjau dvi kates. Jei galėčiau pasiversti į kokį nors gyvūną, tai be abejonės būtų katė“, – pristatymo metu pasakojo autorė. Ji taip pat prisiminė idėjos parašyti ir išleisti knygą pradžią, kas paskatino tai padaryti, taip pat prisiminė ir patį knygos leidybos procesą, atskleidė, kokią žinutę siunčia savo knygos skaitytojams. A. Raščiūtė užsiminė, kad planuose – dar vienos knygutės leidyba ir padrąsino visus neslėpti savo talentų, o drąsiai juos rodyti kitiems.
 
Po knygos pristatymo, vaikai buvo pakviesti padirbėti literatūriniame-edukaciniame užsiėmime „Medinių lentelių puošimas pasakos herojais“ (darbas pirografu). Užsiėmimo metu sužinota, kad pirografija – tai menas, kai deginama ant medžio arba kitų medžiagų dekoruojant jas karštu įrankiu. Vaikai šia technika ant medinių lentelių piešė pasakos herojus, o dirbti pirografu juos mokė Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Minupių UDC vadovė Eurika Drungilienė. Po užsiėmimų buvo surengta dekoruotų lentelių paroda.
 
Užvenčio bibliotekoje surengta ir Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Minupių UDC moksleivių paroda „Katė plėšikė“. Piešinių autoriai, dalyvavę popietėje, turėjo galimybę patys pristatyti savo darbus.
 
Savo katėmis siuvinėtais paveikslais susirinkusius, tarp kurių – Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos pailgintos dienos grupės bei Maltiečių VDC mokiniai su auklėtoja Gražina Montrimiene, taip pat pradžiugino Minupių bendruomenės narė Liuda Lidienė.
 
Vaikai, susipažinę su pristatoma knyga bei jos autore, sudalyvavę edukaciniame užsiėmime ir pristatę savo darbus, namo iškeliavo su idėjomis kurti, daryti, piešti ir dalyvauti vasaros skaitymuose.
 
Regina Karpienė
Užvenčio biblioteka