2022 metų renginiai

Kiaunoriškiai paminėjo Šeimos dieną

2022 05 17

Lietuvoje, kaip ir kitose pasaulio šalyse, motinystei ir tėvystei pagerbti minimos Motinos ir Tėvo dienos. Pirmąjį gegužės sekmadienį minime Motinos dieną, o pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo dieną.
Šių dviejų švenčių sandūroje – gegužės 15 d. – pasaulyje švenčiama Tarptautinė šeimos diena. Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu ji minima nuo 1994 metų, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į problemas, kurios tiesiogiai ar netiesiogiai turi įtakos kiekvienai šeimai.

Kas mums yra šeima, tikriausiai, kiekvienas atsakytume skirtingai. Bet visi sutiktume, kad meilė, tarpusavio supratimas, tam tikrų pareigų ir atsakomybių prisiėmimas sudaro tvirtos šeimos pagrindą, kurioje vyrauja darna ir pasitikėjimas, saugiai auga vaikai, kuriamos tradicijos ir istorija.

Barbara Bush yra pasakiusi: „Savo gyvenimo pabaigoje niekada nesigailėsite, kad kažkada gyvenime neišlaikėte kažkokio egzamino, kad nelaimėjote jums svarbaus ginčo ar kad nesudarėte gero sandorio. Tačiau jūs tikrai gailėsitės to, kiek mažai laiko praleidote su savo vyru, draugu, vaiku ar tėvais”.

Gegužės 13 d. Kiaunorių kaimo  šeimų parke kiaunoriškiai taip pat paminėjo Šeimos dieną. Susirinkusius linksmino animatorė Edita. Renginį organizavo Tytuvėnų kultūros centro Kiaunorių skyriaus renginių organizatorė Ona Vaičiulienė ir Kiaunorių bibliotekos  darbuotoja  Roma Poškienė.

Šventės veiklas parėmė UAB „ Vėjoteka“.

Roma Poškienė
Kiaunorių biblioteka