2022 metų renginiai

Pristatyta paroda „Be progos gražios....“

2022 05 02

Užvenčio biblioteką papuošė Dianos Stelmakovaitės tapytų paveikslų paroda „Be progos gražios“, skirta Motinos dienai paminėti.

Apie savo parodą Diana pasakoja: „Parodoje pristatau tapybines gėlių kompozicijas. Didesnė darbų dalis nutapyti aliejiniais dažais ant medžio plokščių. Gėlių tema man artima dėl to, kad augalų, o dar ir žydinčių, tapymas – labai gera tapybinė treniruotė eksperimentuoti su  tonų, pustonių, šviesų  žaismais. Mielai tapau gėles ar kitus augalus, tad darbai augaliniais motyvais – dažnas mano tapybinės meistrystės šlifavimo proceso pratimas. Iš to ir ekspresionistinė, laisva tapymo maniera, kai visiškai nestatau savęs į jokius rėmus, tiesiog tapau taip, kaip jaučiu matomo vaizdo kuriamą nuotaiką ir tai mane džiugina. Taip jau sutapo, kad ši mano gėlių paroda buvo skirta mamų pagerbimui. Iš čia ir parodos pavadinimas bei palinkėjimas visoms mamoms būti be progos gražiomis. Kaip gėlės – jos tiesiog gražios pačios iš savęs, dėl savęs“.

Tai ne pirmoji Dianos paroda. Kiek anksčiau bibliotekos lankytojai galėjo susipažinti su virtualia spalvotos grafikos darbų paroda „Nuspalvinti pasąmonės konstruktai“, pamatyti paveikslų parodą „Draugai iš tolimosios vaizduotės šalies“, dalyvauti edukaciniame užsiėmime „Slaimų edukacija“. Paroda bibliotekoje veiks iki š. m. gegužės 15 d.

Maloniai kviečiame apžiūrėti Dianos Stelmakovaitės parodą.

Regina Karpienė,
Užvenčio biblioteka