2022 metų renginiai

Žiemos–pavasario „Auksinio proto“ sezonas Kelmėje

2022 05 02

Sausio 11 dieną prasidėjęs „Auksinio proto“ žiemos-pavasario sezonas baigėsi balandžio 26 dieną. Šešiolika antradienių į Kelmės Žemaitės viešąją biblioteką rinkosi komandos, kurios šiame žaidime dalyvauja ne vienerius metus: net keturios komandos iš penkių finišavusių, „Auksinio proto žaidime“ dalyvauja nuo pat jo pradžios t. y. nuo 2016-ųjų metų. Iš pradžių žaidime startavo šešios komandos, tačiau vėliau, dėl objektyvių priežasčių, viena komanda žaidimo nebaigė. Per šešiolika žaidimo turų, keitėsi lyderiaujančių komandų pozicijos, bet galutinėje įskaitoje nugalėtoja tapo „JGG-4“ komanda. Ją sudarė Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos istorijos mokytoja Rima Servienė, jos vyras, Kelmės krašto muziejaus muziejininkas Rimantas Serva, anglų kalbos mokytoja Ineta Leščiauskienė, kelmiškis Saulius Maleckas bei gimnazistai: gimnazijos antros klasės mokiniai Ervinas Janušauskas ir Augustas Elskis (anksčiau šioje komandoje žaidė ir Augusto vyresnysis brolis Dovydas) bei ketvirtos klasės mokiniai Emilija Norvaišaitė, Nedas Nekrašas ir Vilius Kuizinas.

Antrą vietą užėmė komanda „Kolegos“, kurios nariai į žaidimą atvažiuoja iš Vaiguvos, Užvenčio ir Šiaulių. Trečioji vieta atiteko „Samariečių“ komandai.  Pagyrimo ir padėkos žodžių nusipelno ir kitos komandos – „Jamam“ bei Kelmės trečiojo amžiaus universiteto komanda „TAU“.

Naujasis „Auksinio proto“ žaidimas prasidės rugsėjo 6 dieną. Tikime, kad visos komandos grįš į turnyrą, o galbūt atsiras ir daugiau norinčių jėgas išbandyti šiame intelektualiame ir populiariame žaidime. 

Nijolė Kančauskienė,
Žemaitės viešoji biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos