2022 metų renginiai

Pristatyta paroda „Žymūs Lietuvos objektai“

2022 02 28

Vasario 21 d., vykstant Tarptautinės gimtosios kalbos savaitei, Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėje pristatyta Aukštelkės socialinės globos namų grupinio gyvenimo namų gyventojo Romualdo Vasiliausko kūrybos darbų paroda „Žymūs Lietuvos objektai“.
 
Aukštelkės socialinės globos namų grupinio gyvenimo namų gyventojai, padedami socialinių darbuotojų, stengiasi gyventi įprastinį gyvenimą, atlieka įvairius kasdienius darbus, naudojasi bendruomenėje teikiamomis paslaugomis. Tuo pačiu gyvenimas grupinio gyvenimo namuose  padeda šių namų gyventojams atsiskleisti bei atrasti savyje naujų talentų ir papildomų jėgų kasdieniniams darbams.
 
Aukštelkės socialinės globos namų grupinio gyvenimo namų socialinė darbuotoja Dovilė Dapkienė pristatė projektą „Nuo globos link galimybių: bendruomeninių paslaugų plėtra“, kuriame ir dalyvauja Romualdas. Įgyvendinant projektą išbandomos intelekto ir psichosocialinę negalią turintiems žmonėms skirtos paslaugos, kuriančios jiems galimybę gyventi bendruomenėje kartu su visais. D. Dapkienė pasakojo, kad pagalba priimant sprendimus – tai tam tikras palydėjimas iki sprendimo. Paslaugą teikiančio specialisto funkcija yra ne nuspręsti už žmogų, o tiesiog padėti jam priimti sprendimą – gal ir ne visuomet teisingą, gal klaidingą, bet tai bus jo sprendimas. Vienas iš projekto tikslų – sudaryti galimybes išsikelti ir siekti savo asmeninių tikslų. Projekto dalyvis R. Vasiliauskas savo tikslu pasirinko surengti kompiuteriu kurtų piešinių parodą. Romualdo piešiniuose vaizduojami Lietuvos ir užsienio šalių garsūs pastatai. Kuriant buvo ieškoma informacijos apie  dominančius objektus, taip ugdomas ne tik kūrybiškumas, bet tuo pačiu praplečiamos ir geografinės žinios.

Parodos „Žymūs Lietuvos objektai“ pristatymo metu Romualdas pasakojo, kaip jam sekėsi pešti bei susirasti kūrybai reikalingą informaciją, atsakinėjo į klausimus, bendravo, diskutavo su Kelmės rajono socialinių paslaugų centro grupinio gyvenimo namų gyventojais. R. Vasiliauskas ypač domisi kompiuterinėmis technologijomis, mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus, piešimui naudoja „Paint“ programą.
 
Parodos svečiai ir bibliotekos darbuotojai pasidžiaugė ir palinkėjo piešinių autoriui nepamesti gražaus kūrybinio kelio bei aplankyti nupieštas žymias mūsų krašto vietas.
 
Danguolė Garnienė,
Kelmės Žemaitės biblioteka

Nuotraukos T. Grudzinskaitės ir A. Stonaitienės