2021 metų renginiai

„Ausinio proto“ rudens sezonas

2021 12 10

„Kiekvieną antradienį dešimčių Lietuvos miestų kavinėse, bibliotekose ir baruose susirenka bendraminčiai, suremia kaktas ir drauge mėgina atsakyti į „Auksinio proto“ klausimus. Tai ne tik žaidimas, bet ir galimybė pabūti kartu su savo bendruomene, užmegzti naujų pažinčių, praplėsti akiratį“,– taip gyvus, ne televizijos „Auksinio proto“ žaidimus pristato jo organizatoriai. Pandemija buvo pristabdžiusi šį žaidimą, tačiau šiemet, po dvejų metų pertraukos, pavyko sužaisti pilną sezoną gyvai. Jame dalyvavo daugiau nei 400 komandų. Kelmiškiai taip pat turi galimybę įsijungti į šį respublikoje populiarų intelektualinį žaidimą, kurį organizuoja Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka. Nuo rugsėjo 7 d. iki gruodžio 7 d. įvyko 14 žaidimų, kuriuose dalyvavo 6 komandos, o nugalėtoja tapo žaidimo senbuvių komanda „Kolegos“, kurią sudaro mokytojai, verslo atstovai, o šiaip – tiesiog geri bičiuliai: Sigita Pileckytė-Norbutienė ir jos vyras Aivaras Norbutas iš Vaiguvos, kelmiškė mokytoja Rosita Marcinkienė, užventiškiai Dalia ir Darius Barauskai (kartais prie komandos prisijungia ir jų sūnus Ignas, gyvenantis Kaune), Daiva ir Valdas Vaboliai ir Valdas Milaševičius iš Šiaulių.

Antrąją vietą iškovojo Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokytojų, mokinių bei jų šeimos narių komanda „JGG-4“ (Jauni, gražūs, genialūs), kuriuos žaidimui  suburia istorijos mokytoja Rima Servienė, trečia – „Samariečių“ komanda, kurios nariai Giedrė Klimašauskaitė-Sakalauskienė, Irma Tamošaitienė, Saulius Mockus „Auksinio proto“ žaidimuose dalyvauja nuo pat jų organizavimo pradžios.

Negalima nepaminėti ir kitų komandų, kurių nariai kiekvieną antradienio vakarą mielai laiką leido protaudami: komanda „Iš lempos“ (jos pagrindą sudaro Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos mokytojai ir mokiniai), Kelmės trečiojo universiteto komanda „TAU“ ir draugų kompanija „Jamam“.

Nijolė Kančauskienė,
Kelmės Žemaitės viešoji biblioteka
Nuotraukos Rolando Kančausko