2021 metų renginiai

Turi mėgstamą knygą? Pristatyk ją vaizdo įraše ir laimėk įspūdingų prizų

2021 10 10

Rugsėjo 20 d. startavo jau 26-ą kartą Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuojamas Knygų pristatymo konkursas. Ši bibliotekos tradicija tapusi iniciatyva kiekvienais metais rudens pradžioje sujungia knygų mylėtojus vienam tikslui –  išsirinkti savo mėgstamiausią knygą ir ją kūrybiškai pristatyti kitiems.

Organizatoriai prisimena, kad konkursas nuo pirmųjų metų nuolat augo. Pirminė konkurso idėja buvo suvienyti visas Šiaulių regiono viešąsias, mokyklų bibliotekas, jų lankytojus raginti pristatyti knygas scenoje, panaudojant vaidybinius, retorinius ir kt. elementus. 2020 m. visuotinės pandemijos metu masinių renginių organizavimas buvo apribotas, tačiau organizatoriai nenuleido rankų ir pasinaudojo šia situacija kaip akstinu plėstis. Konkursas tapo virtualus – pereita prie naujo knygų pristatymo formato – vaizdo įrašų. Toks formatas ne tik išplėtė dalyvių galimybes ir būdus išreikšti savo kūrybingumą, bet ir be didelių sunkumų leido konkursą organizuoti visoje Lietuvoje.

Dalyvauti kviečiami skaitantys ir kūrybiški žmonės

Konkurse gali dalyvauti ne tik mėgstantys skaityti, bet ir tie, kas laisvalaikiu ar profesionaliai filmuoja, montuoja trumpus vaizdo siužetus, turi neatskleistą vaidybos talentą ar kūrybinius gabumus. 

Dalyviai, kurių amžius neribojamas, iki lapkričio 20 d. kviečiami nufilmuoti / sumontuoti mėgstamos knygos pristatymo vaizdo įrašą (iki 5 minučių trukmės) ir atsiųsti jį el. paštu kpkonkursas@gmail.com.

Pristatymą gali kurti vienas dalyvis arba dalyvių grupė iki 5 asmenų. Atsiųstus knygų pristatymus vertins kompetentinga komisija. Konkurso nugalėtojai paaiškės gruodžio 10 d.

Prizai – ne tik dalyviams, bet ir paraginusiems dalyvauti

Gausus 2021 m. Knygų pristatymo konkurso prizų fondas nudžiugins ir knygų, ir žaidimų mėgėjus.

I vietos nugalėtojui, komisijos nuomone, parengusiam geriausią knygos pristatymą, atiteks žaidimų konsolė „Nintendo Switch“.

II ir III vietų nugalėtojai bus apdovanoti knygynų tinklo „Pegasas“ 300 Eur vertės dovanų čekiais.

Be pirmųjų trijų vietų, dar 12 geriausių, originaliausių ir labiausiai konkurso nuostatus atitinkančių knygų pristatymų bei 3 pristatymai, sulaukę daugiausia sekėjų palaikymo Knygų pristatymo konkurso „Facebook“ puslapyje, bus apdovanoti bibliotekos įsteigtais vertingais prizais – stalo žaidimais, edukaciniais ir knygų rinkiniais.

Konkurso organizatoriai įvertins ir tų, kurie kasmet aktyviai skatina savo aplinkos žmones dalyvauti Knygų pristatymo konkurse, pastangas. Tai bibliotekininkai, mokytojai, būrelių, klubų, kolektyvų, bendruomenių ar įstaigų vadovai, tėvai ar seneliai ir kt., kuriuos konkurso dalyviai galės paminėti kaip rekomendavusius dalyvauti konkurse. Šie asmenys / kolektyvai / įstaigos, sulaukę ne mažiau kaip 3 tokių paminėjimų, dalyvaus loterijoje, kurioje galės laimėti vieną iš 3 Knygų pristatymo konkurso sėdmaišių.

Be pagrindinių prizų, dalyvių ir visų Knygų pristatymo konkurso „Facebook“ puslapio sekėjų taip pat laukia ir papildomi žaidimai, konkursai, staigmenos. Daugiau informacijos apie Knygų pristatymo konkursą ir jo nuostatus rasite „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/KPKonkursas arba svetainėje www.savb.lt.