2021 metų renginiai

Susitikimas su Monika Gimbutaite

2021 09 12

Rugsėjo 22 d. 16 val. vyks edukacinis susitikimas su kino kritike, kino festivalių programų sudarytoja ir koordinatore, leidyklos „Lapas“ vadove Monika Gimbutaite, kuri pasidalins patarimais, kaip stebėti kino filmus, kokius simbolius slepia tam tikros kino juostos, kaip tapti pastabiu ir dėmesingu kino žiūrovu.
 
Filmas „Pieniniai dantys“
 
Stiprus pirmosios meilės jausmas Milą iš pasiturinčios šeimos aplanko pačiomis netinkamiausiomis aplinkybėmis. Mila serga nepagydoma liga, o jos meilės objektas Mozė – smulkus narkotikų prekeivis. Visgi Milos tėvai dėl mylimo vaiko yra pasiruošę peržengti visas „teisingo“ auklėjimo ribas, o pati filmo herojė – atsiduoti nenumaldomam norui mylėti. Balansuojant tarp komedijos ir tragedijos filme sulaužomos visos taisyklės, praūžia ne viena jausmų audra, o gražiausi gyvenimo momentai išlieka ilgiau nei pats gyvenimas.

Filme susitinka „Mažosiose moteryse“ sužibėjusi australų aktorė Eliza Scanlen, „Žvaigždžių karų“ ir „Marvel“ sagose išgarsėjęs Ben Mendelsohn ir už Mozės vaidmenį Venecijos kino festivalyje geriausio jaunojo aktoriaus prizą pelnęs Toby Wallace.
 
Režisierė – Shannon Murphy
2020 / Australija / 118 min / N-16
Kalba: anglų (su lietuviškais subtitrais)