Šių metų renginiai

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

2021 04 20

Kasmet balandžio pabaigoje vykstanti Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė – svarbiausia metuose visoms šalies bibliotekoms. Šiųmetė, 21-oji, savaitė prisistato šūkiu „Nauja realybė – naujos formos“ ir atliepia į laikmečio aktualijas. Jau daugiau kaip metus gyvename naujoje realybėje, nuotoliniu būdu mokomės ir dirbame, renginiuose dalyvaujame tik virtualiai, tad ir savaitės iniciatyvos vyks daugiausia nuotoliniu būdu.

Balandžio 23–29 d., Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, bibliotekos, įvertindamos naują realybę ir „prisijaukinusios“ naujas formas, siūlys bendruomenei aktualius, įdomius ir įtraukiančius renginius. Bibliotekos kvies į literatūrinius susitikimus ir knygų pristatymus, paskaitas ir edukacijas, kūrybines dirbtuves, parodas, diskusijas, savo lankytojus pasitiks staigmenomis ir siūlys dalyvauti įvairiose akcijose. Dauguma savaitės veiklų, žinoma, vyks virtualiai.

Bibliotekos lankytojus kviečiame pasidomėti, ką organizuoja Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka ir aktyviai įsitraukti į siūlomas veiklas.