Šių metų renginiai

Kelmės rajono bibliotekininkai aplankė Birštono viešąją biblioteką

2019 12 18


Kelmės rajono bibliotekininkai aplankė Birštono viešąją biblioteką

Kelmės rajono bibliotekininkų draugijos iniciatyva, gruodžio 12 dieną Kelmės rajono bibliotekininkams organizuota vienos dienos dalykinė-pažintinė išvyka į Birštono viešąją biblioteką.

Šiltai pasitikusi svečius Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė pristatė 2006 metais naujai atidarytą, gražiai ir šiuolaikiškai įrengtą biblioteką, jos teikiamas paslaugas. Apie Birštono bibliotekoje vykdomas įvairias, inovatyvias, netradicines veiklas vaikams ir suaugusiems supažindino bibliotekos specialistai.

Birštonas – kurortinis miestas, kuriame teikiama daug sveikatinimosi paslaugų, todėl neatsitiktinai ir Birštono biblioteka inicijuoja ir rengia sėkmingus biblioterapinius projektus. Įdomu buvo klausytis apie bibliotekoje vykdomą „Kimoči“ emocinio intelekto lavinimo programą vaikams, apie projektą „Kurk. Pajausk. Atrask“, kuris skirtas mažųjų lankytojų skaitymo skatinimui bei kūrybiškumo puoselėjimui. O jei kas nori ramioje aplinkoje skirti laiko sau, gali klausytis garsinių knygų ir... megzti. Taip Birštono bibliotekos darbuotojai dalijosi gerąja patirtimi, mintimis ir ateities planais. Kelmės rajono bibliotekininkai taip pat susipažino su Birštono miesto istorija ir jai reikšmingais objektais.

Džiugu, kad bibliotekininkai tęsia tradiciją ir kiekvienais metais aplanko pasirinktą vieną iš Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų. Išvyką rėmė Kelmės rajono bibliotekininkų draugija ir Lietuvos kultūros darbuotojų profesinė sąjunga.

Vilma Dichavičienė ir Dalia Galbuogienė, Kelmės rajono bibliotekininkų draugija