Šių metų renginiai

Susitikimas su žolininke Naktižiede Pašilėnuose

2022 11 07

Spalio 28 d. į Pašilėnų biblioteką su savo įspūdingu žinių bagažu ir su meile pačios pagamintais produktais susitikti su bibliotekos lankytojomis atvyko žolininkė Kristina Šilinskienė-Naktižiedė iš Butkiškės.

Susipažįstant su dalyvėmis ir joms pasirinkus patinkantį augalą, žolininkė pateikė daug įdomios informacijos apie augalus, jų panaudojimą, priminė, kur ir kaip augalai buvo naudojami senovėje, kai žmonės gydėsi vaistais iš gamtos, ir tais augalais, kuriuos augino prie namų. Parodė kokių priemonių reikia, norint pasidaryti žolelių plaušines, ir čia pat edukacijos dalyvės galėjo jas pasidaryti. Gamtos augalais kvepiančias plaušines galima naudoti vietoj vantų prausiantis. Labai daug papasakojo apie laukinių augalų panaudojimą prieskoniams gaminti, apie jų rinkimą, ragino kuo daugiau būti gamtoje, draugauti su ja ir pasiimti iš gamtos teikiamas įvairias naudingas žoleles bei kitus augalus.

Besiklausant įdomių pasakojimų, sužinojome receptą, kaip iš natūralių priemonių pasigaminti balzamą lūpoms, stebėjome gamybos procesą ir labai džiaugėmės, gavusios po tokią vertingą dovaną.

Dalia Valienė, Pašilėnų biblioteka