Šių metų renginiai

„Minkštukai“ laikinai įsikūrė vaikų erdvėje

2022 08 03

Rugpjūčio 1-osios pavakarę į Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvę kartu su tėvais bei senelėmis sugužėjo mažieji bibliotekos lankytojai. Jaukiame vaikų šurmulyje Viktorija Genienė kartu su pagalbininkėmis pristatė „Minkštukų“ parodą. Šios pliušinės lėlytės – tai unikalūs rankų darbo žaislai, pagaminti atkartojant vaikų piešiniuose pavaizduotus herojus. 

Idėja kurti unikalius žaislus gimė Viktorijai  siekiant paskatinti vaikų kūrybiškumą. Vaikų reakcija, kai jie pamato pagal jų piešinius kurtus žaislus yra neįkainojama. Jie jaučiasi laimingi ir įvertinti. Kiekvienas vaikas yra unikalus, kaip ir jo sukurtas žaislas. Viktorija įsitikinusi, kad žaislai turi atspindėti vaiko vidinį pasaulį, ir geriausia yra tai, kad jie tai išreiškia kūrybiškai. Savo žaislų siuvyklėlę Viktorija pavadino „KAV KAV“ – tai pirmosios jų šeimos narių vardų raidės.  

Parodos atidarymo metu Viktorija džiaugėsi, kad nesuėjo nei metai, bet „Minkštukai“ jau pasklido po visą Lietuvą ir dar toliau – tik dabar trumpam buvo grąžinti, kad juos galėtų pamatyti ir pasigrožėti vaikai ir kiti bibliotekos lankytojai. 

„KAV KAV“ įkūrėja pasakojo tėveliams, kaip skatinti vaikus kurti, sudominti naujomis idėjomis. Mažieji dalyviai renginio metu kartu su Vienaragiu (animatore Ema Simonavičiene) žaidė, šoko,  piešė vienas kitą.  

„KAV KAV“ įkūrėja nuoširdžiai dėkojo savo komandai, ypač „Minkštukų“ siuvėjoms – savo mamai Birutei Dauskurdytei bei Jolantai Vaitonienei, nes tai ypatingai kruopštus rankų darbas, kiekvieną kartą vis kitoks, reikalaujantis ypatingos kantrybės ir kūrybos. Įteikdama po baltą helio balioną Viktorija vaikams palinkėjo ant jo nusipiešti savo svajonę, o galbūt ir naują „minkštuką“. 

Jaukią nuotaiką  parodos pristatymui suteikė muzikos atlikėja Laima Visockienė. „KAV KAV“ įkūrėjos Viktorijos glėbyje netilpo sveikinimų puokštės, „Minkštukų“ sėkme džiaugėsi artimieji, draugai, bibliotekos darbuotojai. 

Paroda veiks iki rugsėjo 1 d. Maloniai kviečiame apsilankyti

Kelmės Žemaitės biblioteka, Danguolė Garnienė
 
Živilės Gerčienės nuotraukos