Šių metų renginiai

Gyvūnai – molio dirbiniuose ir piešiniuose

2022 05 23

Seimas 2022-uosius metus paskelbė Gyvūnų gerovės metais, kurių tikslas – šviesti visuomenę apie gyvūnų gerovės svarbą ir kurti Lietuvoje gyvūnų gerovei palankią aplinką. Tai kvietimas visiems būti neabejingiems šalia mūsų esantiems gyvūnams. Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėje veikia Kelmės Algirdo Lipeikos meno mokyklos dailės skyriaus mokinių kūrybos darbų paroda, skirta Gyvūnų gerovės metams.

Kelmės meno mokyklos mokiniai su didele meile ir atsakingumu bei išmone lipdė, piešė savo mylimus augintinius, mėgstamus gyvūnus. Nors parodoje galima pamatyti įvairių gyvūnų: kiaunę, peliuką, lapę, triušiuką, gandrą, paukštelį, tačiau katinų skulptūros ir piešiniai „nugalėjo“ visus, jų net septyniolika.

Meno mokyklos vaikai turi nuostabią galimybę prisiliesti prie natūralaus molio, pajusti jo plastiškumą bei suteikti norimą formą. Tai lyg terapija, kuri harmonizuoja, išlaisvina fantaziją bei kūrybines galias. Užsiėmimų metu vaikai susipažįsta su molio savybėmis, mokosi lipdyti reljefinius kūrinius, skulptūrinio lipdymo, dekoravimo technikos, glazūruoti. Kad iš beformio gabalėlio molio gimtų naujas realus kūrinys, neužtenka prisiliesti rankomis. Čia būtinos emocijos, jausmai, žinoma, ir didelė kantrybė bei kruopštumas. Užsiėmimų metu Kelmės meno mokyklos dailės mokytoja L. Užomeckienė jaunuosius keramikus moko ne tik lipdymo technikos subtilybių, estetikos suvokimo, bet ir puoselėja pagarbą menui, ugdo gražų tarpusavio bendravimą bei sudaro sąlygas kiekvienam pajausti kūrybinės idėjos įgyvendinimo suteikiamą džiaugsmą.

Paroda veiks iki šių metų birželio 1 d. Kviečiame apsilankyti.

Danguolė Garnienė, Kelmės Žemaitės biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos