Šių metų renginiai

Pristatytas Simonos Šaros debiutinis romanas „Pasakyk TAIP“

2022 04 20

Balandžio 21-osios vakarą Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas su rašytoja Simona Šara ir jos pirmosios knygos pristatymas. Simona Šarauskienė, pasivadinusi Simonos Šaros slapyvardžiu, yra mūsų kraštietė, kilusi iš nedidelio kaimelio Kelmės rajone, o šiuo metu gyvenanti bei dirbanti Kražiuose. Būtent Kražiai tapo lūžio tašku, kuomet Simona grįžo prie savo pomėgių, kultūros, o taip pat ir rašymo.

Metų pradžioje Simona išleido debiutinį romaną „Pasakyk TAIP“, kuris, dar esantis šviežias ir kvepiantis spaustuvės dažais, jau spėjo sulaukti neregėto populiarumo, pirmasis tiražas (1000 egz.) išparduotas greičiau nei per porą mėnesių. Autorė pasakojo, kad knygoje aprašė painią, intrigų kupiną meilės istoriją, kurios pagrindiniams herojams Lukai ir Aidenui, nepaisant stiprios meilės, tiesiog nepavyksta susikalbėti. Kultūriniai skirtumai bei požiūris į gyvenimą vis skiria knygos herojus, viena problema veja kitą, o knygos siužetas ritasi tarytum cunamio banga, nusinešdama kartu su savimi ir skaitytoją. Tarp jausmų įpinti vaizdingi Čikagos ir rytinės Amerikos pakrantės peizažai žadina vaizduotę. Susitikimo metu Simona nuoširdžiai dalijosi kūrybinio kelio subtilybėmis. Pasirodo, romanas parašytas per gana trumpą laiką, kone keletą mėnesių, ilgiau užtruko jo išleidimo reikalai. Pradžia buvo spontaniška, ji tiesiog ėmė rašyti, nors polinkį į tai turėjo dar mokykloje – tada mėgo pildyti dienoraštį. Autorė atvirai pasakojo, kad romano rašymas jai buvo tarsi terapija, padėjusi išsilaisvinti, o naujos patirtys – ūgtelėti kaip asmenybei.

Kurdama šią istoriją Simona taip pat perduoda žinutę skaitytojams – visuomet yra viltis ir išeitis iš kebliausių gyvenimo situacijų, tik reikia išmokti skaityti tarp eilučių. Dviejų žmonių meilės istorija pratęsta antrojoje knygoje „Viskas arba nieko“, kuri pasirodys jau netrukus.

Živilė Gerčienė,
Žemaitės viešoji biblioteka
Rolando Kančausko nuotraukos