Šių metų renginiai

Pristatyta Albino Stakausko poezijos knyga „Žuvies dienoraščiai“

2022 03 22

Saulėtą kovo 18-osios pavakarę Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje Raseinių krašto poetas, bardas Albinas Stakauskas pristatė savo poezijos knygą „Žuvies dienoraščiai“. Knygos autorius atsivežė gausų būrį bičiulių, kurie žiūrovams suteikė nuoširdžių pokalbių, eilių ir skambios muzikos.

Susitikimo pradžioje buvo pristatyta kūrinio recenzija, kurią parašė poetas, literatų klubo „Vieversys“ prezidentas Viktoras Gulbinas. Recenzentas pateikė pastebėjimų, kad knyga džiugina „tiek turiniu, tiek formomis“, o eilėse svarbiausiu klausimu laikoma egzistencija. Susitikime buvo daug dialogo – autorių kalbino jo bičiulis Edgaras Juška, pradėdamas nuo klausimo apie kūrybos pradžią. Prieš atsakymas A. Stakauskas pirmiausia išsakė sentimentus Kelmės kraštui, teigė, kad čia jaučiasi tarsi namie, čia yra koncertavęs, dalyvavęs renginiuose. Pradėjęs atvirauti apie kūrybos kelią, dalijosi, kad pirmieji eilėraščiai sukurti ketvirtoje klasėje. Atsimena, kad „ėmėsi rimtai“ rašyti – parašė keturis eilėraščius, kaip Donelaitis, apie metų laikus. O štai šioji knyga – „Žuvies dienoraščiai“ – tai, kas sukaupta per ilgą laiką, ir yra apie tikėjimą, svajones, meilę ir viltį. Viso susitikimo metu netrūko įdomių pokalbių vingių – jiedu, A. Stakauskas ir E. Juška, šnekučiavosi apie įkvėpimą kurti, muzikavimą, ryšius su Kelme, dalijosi įdomiais gyvenimo momentais, kurie, vienaip ar kitaip, vedė į kūrybą.

Poeziją iš „Žuvies dienoraščių“ skaitė Darius Peckus, Raseinių bardai Darius Leveckis ir Rytas Germanavičius atliko dainuojamosios poezijos kūrinių. Susitikimo pabaigoje autorių sveikino bičiuliai, o pats A. Stakauskas pakvietė kiekvieną kaip dovaną pasiimti po knygos egzempliorių su poeto autografu.