Šių metų renginiai

Tarptautinė moters diena

2022 03 08

Tarptautinė moters diena atsirado dėl politinių priežasčių. 1899 m. socialdemokratė Klara Cetkin pirmoji pradėjo kovoti dėl lygių moterų ir vyrų teisių. 1907 m. jos iniciatyva Štutgarte buvo surengta pirmoji tarptautinė moterų konferencija. Jos  metu nuspręsta įkurti tarptautinę moterų organizaciją, kovojančią už moterų teises.

1910 m. kovo 8 d. Kopenhagoje vyko moterų konferencija, kurioje dalyvavo apie 100 įvairių šalių atstovių. Buvo pasiūlyta kasmet vieną dieną skirti dėmesio moters kovai už laisvę ir lygias teises. 1911 m. kovo 8 d. pirmą kartą Tarptautinė moters diena buvo minima Vokietijoje, Australijoje, Danijoje, Švedijoje.

Jūsų dėmesiui – viktorina „Žymių moterų pėdsakai istorijoje“, kurią parengė Kelmės r. savivaldybės Žemaitės VB Užvenčio vyresnioji bibliotekininkė Daina Gružauskaitė ir paroda  „Spalvotas ir įvairialypis puodelių pasaulis“ iš Editos Mėlinienės puodelių kolekcijos. Parodą parengė Kelmės r. savivaldybės Žemaitės VB Grinių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Edita Laurinavičienė.